Renovering av Kakelugnar

Kakelugnar är en helt fantatisk eldstad, som ger en väldigt behaglig värme under väldigt lång tid när man eldar. Och självklart väldigt vacker att se på. Desutom så ökar den värdet på er bostad markant.

Montering

Vi monterar alla sorters kakelugnar gammla som nya.
Ibland kan vi även ha nerplockade kakelugnar till försäljning. Tveka inte att höra av er och kolla av läget om ni är på jakt.

Renovering

Vi renoverar även kakelugnar som har fått ett leakage. 

Dom vanligaste felen som en kakelugn brukar få är att den har tippat framåt från murstocken då blivit otät i anslutningen mellan kakelugnen och murstocken. Eller att den läcker i bakmuren av kakelugnen och självklart så går det att fixa.

Dom flesta går att reparera genom att plocka ner Kakelugnskronan " oftast 2 varv"
så man blottar ugnens alla kanaler så man kommer åt att täta dom med vårat speciella fiber murbruk  och kan då även byta ut anslutnings röret mellan kakelugnen och murstocken. Efter det är gjort så monterar vi tillbaks alla dela med kakelugnslera samt ger ugnen en ny eldstad samt en omfogning inklusive polering.

Dom kakelugnar som är för dåliga att dom inte klarar ovan metod dom får man plocka ner och montera om dom med nya stenar och ny kakelugnslera.